"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна посіла 49 місце у рейтингу конкурентоспроможності

Четвер, 22 травня 2014, 13:56

Перше місце в рейтингу конкурентоспроможності займають США, Україна розташувалася на 49 позиції, Росія - на 38 з 60 країн.

Про це йдеться в рейтингу конкурентоспроможності, опублікованому Міжнародним інститутом розвитку менеджменту (IMD).

Як говориться в дослідженні, підготовленому експертами престижної бізнес-школи, причина успіху США полягає в "стійкості економіки, які поліпшилися показниками по безробіттю та домінуванні в області технологій і інфраструктури".

Рейтинг розраховується на підставі 333 критеріїв, розділених по чотирьох групах: економічні показники, ефективність уряду, ефективність бізнесу та стан інфраструктури. США посіли перше місце в трьох з чотирьох груп, проте в тому, що стосується ефективності уряду, виявилися лише на 25-му місці.

Реклама:

Найбільше нарікання у цій сфері викликає стан державних фінансів - 55-е місце, при тому, що всього в рейтинг потрапили 60 країн.

Такі невеликі держави, як Швейцарія (2), Сінгапур (3) і Гонконг (4) розташувалися услід за найбільшою світовою економікою за рахунок "експорту, ефективності бізнесу та інновацій".

Решта перша десятка рейтингу виглядає наступним чином: Швеція (5), Німеччина (6) , Канада (7), ОАЕ (8), Данія (9) і Норвегія (10). Замикають список Аргентина, Хорватія і Венесуела.

Серед інших країн колишнього СРСР в рейтингу фігурують також Естонія (30), Казахстан (32), Литва (34), Латвія (35), Росія (38) і Україна (49).

За основу для розрахунку індексу кожної з 60 країн на дві третини беруться статистичні дані і на одна третина - результати опитувань бізнес-спільноти. При підготовці рейтингу відповіді дали 4,3 тисячі керівників компаній.

Нагадаємо, Україна впала на 11 позицій до 84 місця у рейтингу "World Economic Forum" про конкурентоспроможність економік світу 2013-2014 роках.

"ЛігаБізнесІнформ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: