"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін ухвалив рішення про випуск ПДВ-облігацій

Середа, 21 травня 2014, 15:59

На виїзному засіданні уряду в Миколаєві Кабінет міністрів прийняв постанову "Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість".

Про це йдеться в повідомленні уряду.

Під час засідання, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що за попередньої влади держава "фактично забрала у бізнесу близько 17 мільярдів гривень, не віддавши податку на додану вартість": "І зараз ми в щоденному режимі погашаємо поточний ПДВ".

Так званий прострочений ПДВ, накопичений за останні кілька років, за словами Арсенія Яценюка, буде відшкодовано державними цінними паперами: "Під ці державні інвестиційні папери кожен суб'єкт підприємницької діяльності прозоро зможе отримати кошти в банківській системі України".

Реклама:

Постанова Кабінету міністрів передбачає, що номінальна вартість облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ становитиме тисячу гривень, термін обігу - п'ять років, ставка прибутковості - на рівні облікової ставки Національного банку.

Обсяг випусків облігацій визначається Міністерством фінансів у межах граничного обсягу, визначеного Кабінетом міністрів, відповідно до затверджених Мінфіном реєстрів інвентаризації платників.

Згідно з документом, погашення облігацій здійснюється шляхом проведення кожні шість місяців протягом строку їх обігу виплат з погашення основної суми боргу в розмірі 10% їх номінальної вартості та доходу за облігаціями.

Облігації випускаються в бездокументарній формі у вигляді записів на рахунках у цінних паперах в Національному банку.

Постановою уряд доручив Міндоходов у двотижневий термін забезпечити подання матеріалів інвентаризації платників податку , в яких є відповідні суми податку для визначення граничного обсягу випуску зазначених облігацій.

У двомісячний строк Міндоходів має створити  реєстри проведеної інвентаризації, складені на підставі заяв платників податку про оформлення відшкодування вказаними облігаціями для їх затвердження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!