"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС вимагає від РФ і України надати дані про транзит газу

Середа, 21 травня 2014, 15:07

Європейський союз очікує від Російської Федерації та України даних про приплив і транзит газу через територію України.

Про це йдеться в листі президента Європейської комісії Жозе Мануела Баррозу до президента Росії Володимира Путіна, текст якого розміщений на сайті Єврокомісії.

"Я розраховую на те, що Російська Федерація і Україна найближчим часом нададуть фактичні дані про приплив і транзит газу через територію України", - підкреслив Баррозу.

ЄС, зі свого боку, готовий надати фактичні дані щодо вхідного потоку газу з України, уточнив Баррозу.

Реклама:

На його думку, всі сторони зобов'язані забезпечити прозорість і відкритість українського газового сектора, прозорі умови зберігання і транзиту газу. Крім іншого, глава ЄК запропонував встановити необхідні газовимірювальні станції на російсько-українському кордоні.

Баррозу відзначив також, що на більш ранніх переговорах між Європою, Україною і Росією обговорювалася ціна на газ для України. Українська сторона висловила готовність розплатитися за своїми боргами, вказав він.

"Не підлягає обговоренню той факт, що Росія повинна дотримуватися цих домовленостей і погодитися на ціну, яка буде встановлена ​​пізніше і буде відповідати ринковим умовам. Протягом тристоронніх переговорів поставки газу не повинні перериватися. Я розраховую, що Росія буде виконувати цю умову", - повідомив у листі глава ЄК.

"Отже, Газпром залишається відповідальним за забезпечення поставок в обсягах, узгоджених з європейськими компаніями. Нагадаю, Євросоюз очікує, що Російська Федерація активує систему раннього сповіщення про проблеми в разі необхідності", - додав він.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!