"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Віце-президент Єврокомісії: дороги в Україні - це велика проблема

Вівторок, 20 травня 2014, 20:09

Євросоюз готовий розглянути варіанти фінансування проектів створення і поліпшення транспортної інфраструктури, запропоновані Міністерством інфраструктури України.

Про це на брифінгу повідомив віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас.

"Це залежить від Міністерства інфраструктури. Ви маєте розробити конкретні ідеї, і далі давайте говорити, що ми можемо зробити і які інструменти можуть бути використані", - сказав Каллас.

Зокрема, він відзначив, що дороги в Україні - це велика проблема, і на їх реконструкцію і будівництво буде потрібно багато часу і грошей, в основному - українських грошей.

Реклама:

Як повідомлялося, Світовий банк візьме участь у фінансуванні будівництва кільцевої дороги навколо Києва, під'їзних доріг до Києва, а також дороги Київ-Харків-Довжанський.

Україна проводить будівництво і ремонт автомобільних доріг у різних частинах країни за підтримки низки міжнародних фінансових організацій, серед яких Світовий банк і Європейський банк реконструкції і розвитку.

Зокрема, у березні 2014 року "Укравтодор" затвердив плани роботи зі Світовим банком на етап роботи з реконструкції дороги від Полтави до Харкова, з перспективою будівництва дороги від Полтави до Дніпропетровська.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!