"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прибуток від примусової праці оцінили в 150 мільярдів доларів

Вівторок, 20 травня 2014, 14:58

Доходи від примусової праці становлять приблизно 150 мільярдів доларів на рік.

Про це повідомляється в дослідженні Міжнародної організації праці (МОП), пише "Лента.ру" з посиланням на BBC News.

Ця цифра виявилася вище тієї, що називалися МОП в попередніх дослідженнях.

З цієї суми 99 мільярдів доларів було зароблено на сексуальній експлуатації, 34 мільярди доларів - на будівництві, в секторі виробництва та видобутку енергоносіїв, 9 мільярдів доларів - на використанні примусової праці в сільському і лісовому господарстві, а також у рибальстві, 8 мільярдів - у приватному секторі (недоплата або несплата праці працівників).

Реклама:

З документа випливає, що близько 21 мільйона чоловік в світі займаються примусовою працею. Серед них найбільш вразливими є мігранти.

Більше половини всіх підневільних працівників трудяться в Азії, 18 відсотків - в Африці і майже 10 відсотків - у Латинській Америці.

У МОП відзначили, що ніяка частка незаконного прибутку, отриманої за допомогою примусової праці, не потрапила в кишені самих працівників і не була спрямована на виплату податків.

В організації вважають, що примусова праця контролюється організованими злочинними мережами, з якими і дуже складно боротися.

Однак на урядах країн, на думку МОП, лежить відповідальність за усунення головних причин появи примусової праці, серед яких бідність, відсутність можливостей для навчання та працевлаштування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: