"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄІБ виділяє 55 мільйонів євро на будівництво Бескидського тунелю

Понеділок, 19 травня 2014, 20:42

Європейський інвестиційний банк оголосив про виділення Україні позики у розмірі 55 мільйонів євро для будівництва Бескидського залізничного тунелю в Карпатах, який з'єднає Україну і Євросоюз.

Про це йдеться у повідомленні, розповсюдженому банком, штаб-квартира якого знаходиться в Люксембурзі, передає УНІАН.

Як зазначається, довжина двоколійного тунелю становитиме 1,8 кілометра.

"Європейський інвестиційний банк подає чіткий сигнал, надаючи позику Україні для фінансування модернізації ключового транспортного коридору. Ця допомога дуже важлива для подальшого зміцнення інтегральних зв'язків між Україною і Європейським Союзом", - цитує прес-служба віце-президента банку Ласло Бараняча.

Реклама:

За його словами, це перша позика з боку ЄІБ для українського залізничного транспорту.

Новий тунель розміщено в Карпатах, він замінить старий одноколійний тунель двоколійним, який дозволить рух потягів одночасно в обох напрямках. Бескидський тунель є одним з пріоритетних транспортних проектів у рамках "Східного партнерства".

Банк планує виділити Україні кредитів на суму в три мільярди євро в період 2014-2016 років у рамках загального пакету допомоги ЄС Києву у розмірі 11 мільярдів євро, про що було оголошено в березні.

Як повідомлялося, новий тунель будуватиметься на стику Львівської і Закарпатської областей в 30 метрах від діючого тунелю, побудованого ще за часів Австро-Угорщини у ХІХ столітті, який перебуває в аварійному стані.

Наприкінці грудня 2013 року Кабінет міністрів схвалив залучення позики від Європейського інвестиційного банку у розмірі 55 млн євро на будівництво Бескидського тунелю.

Міністерство інфраструктури України має намір у 2014 році прокласти близько 0,7 км колії Бескидського тунелю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: