Компанії Курченка завдали державі збитків на 4 мільярди

Понеділок, 19 травня 2014, 16:09

Компаніями, підконтрольними Сергію Курченку, завдано збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 4 мільярдів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У ході досудового слідства встановлено, що Курченко створив та безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 4 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, СБУ викрито факти безпосередньої причетності Курченка до реалізації злочинних механізмів з придбання на користь ФПГ "СЄПЕК" медіа-ресурсу "UMH group", футбольного клубу "Металіст", ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" та мережі АЗС "SparschweinGmbH&Co" у Німеччині.

Реклама:

"У ході розслідування кримінальних проваджень з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків слідчими накладено арешт на особисті рахунки Курченка, його рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 1,5 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

Зокрема, 16 об’єктів нерухомості, з них 3 - за кордоном, 7 повітряних суден, 38 автомобілів, серед яких віп-класу: 15 Mercedes-Benz, 2 BMW, 2 Porsche, 1 Bentley Continental, 3 Lexus, 2 Toyota Camry, 1 Aston Martin.

"З метою повернення до державного бюджету грошових коштів та  активів, отриманих незаконним шляхом, у рамках спеціально створеної робочої групи спільно з міжнародними прокурорами вживаються заходи щодо арешту рахунків в європейських банках, відкритих на підконтрольні йому комерційні структури, та об’єктів нерухомості за кордоном, що належать Курченку", - зазначили у прес-службі.

Крім того, для захисту майнових інтересів держави здійснюється арешт майна теплоелектроцентралі, що входить до цілісного майнового комплексу Одеського нафтопереробного заводу.

 Курченка оголошено у міжнародний розшук. Правоохоронними органами вживаються заходи щодо його затримання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: