Аксьонов пригрозив відібрати у Фірташа заводи у Криму

Понеділок, 19 травня 2014, 15:51

Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов закликав власника двох найбільших у регіоні хімпідприємств - "Кримського "​​Титану" і Кримського содового заводу - провести їх перереєстрацію відповідно до законодавства РФ.

Про це пишуть "РИА Новости".

Він заявив, що інакше відносно заводів можуть бути застосовані санкції, аж до передачі їх у тимчасове управління.

"Ми не допустимо колапсу в соціальній сфері. Якщо власники підприємств не хочуть виконувати закони РФ, а також виплачувати зарплати трудовим колективам, то щодо них буде застосовано примусовий вплив. Щодо них можуть бути впроваджені будь-які санкції, аж до введення в тимчасове управління майном підприємств. При цьому я проти таких радикальних кроків", - сказав Аксьонов.

Реклама:

Він нагадав, що в Криму жодне приватне підприємство націоналізовано не було. Їх власникам на час перехідного періоду надали можливість пройти процедури перереєстрації відповідно до закону РФ.

"Якщо власники деяких підприємств по-доброму не розуміють, то ми будемо застосовувати до них заходи примусового характеру", - підкреслив Аксьонов.

"Кримський Титан" - провідний виробник діоксиду титану в країнах Східної Європи. Крім того, підприємство випускає червоний залізоокисний пігмент, мінеральні добрива, сірчану кислоту, залізний купорос.

Кримський содовий завод - велике підприємство з виробництва технічної кальцинованої соди. До приєднання Криму до Росії був єдиним виробником кальцинованої соди в Україні .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!