Порошенко ліквідує фабрику Roshen в Маріуполі

Четвер, 15 травня 2014, 15:16

Акціонери ПАТ Маріупольська кондитерська фабрика Roshen прийняли рішення про ліквідацію підприємства.

Відповідне рішення було прийнято на зборах акціонерів 14 травня, йдеться у повідомленні ПАТ в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Нагадаємо, в лютому кондитерська корпорація Roshen, що належить кандидату в президенти Петру Порошенку, заявила про припинення з лютого 2014 виробничої діяльності ПАТ Маріупольський кондитерська фабрика, що стало наслідком "політично мотивованого ускладнення торговельних відносин України із зовнішніми партнерами".

"Починаючи з липня 2013 року, тиск на експортерів української продукції набуло системного характеру", - заявили в Roshen.

Реклама:

За даними прес-служби, головним фактором, який негативно позначився на кондитерській галузі в цілому, стало втручання в господарську діяльність підприємств по всій Україні податкових органів, яке "виявилося далеко від питань збереження робочих місць, захисту національного товаровиробника та створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва".

Нагадаємо також, в кінці липня 2013 Росспоживнагляд заборонив експорт до Росії продукції українських компаній корпорації Roshen, після чого в ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про масові звільнення співробітників з підприємств корпорації.

Заборона не знята по сьогоднішній день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: