Суд зобов'язав "Нафтогаз" виплатити 930 мільйонів "Укргазвидобуванню"

Вівторок, 13 травня 2014, 20:31

Господарський суд Києва ухвалив рішення стягнути з енергетичного державного холдингу НАК "Нафтогаз України" на користь найбільшої державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" 930 мільйонів гривень за договором купівлі-продажу природного газу.

Про це йдеться у постанові, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, передає УНІАН.

Згідно з документом, "Нафтогаз" має виплатити "Укргазвидобуванню" 930,352 млн гривень боргу за придбаний у листопаді-грудні 2013 року газ для потреб населення.

Всього минулого року компанія "Укргазвидобування" поставила "Нафтогазу" 13,856 млрд кубометрів газу за ціною 419,04 гривень за тисячу кубометрів.

Реклама:

Дане рішення суд ухвалив 28 квітня 2014 року.

"Укргазвидобування" - найбільша газодобувна компанія України. До складу "Укргазвидобування" входять 4 газопромислових управління: "Шебелинкагазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Харківгазвидобування" і "Львівгазвидобування".

100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більш як 97% газу і нафти в країні.

В Україні знаходиться 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: