"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та ЄС підпишуть угоду про єдиний авіапростір 5 червня

Вівторок, 13 травня 2014, 17:28

Київ і Брюссель мають намір 5 червня підписати угоду про єдиний авіаційний простір.

Про це мова йде в спільному повідомленні українського уряду та Європейської комісії, поширеному у вівторок в Брюсселі по завершенні двосторонньої зустрічі.

"Європейська комісія і уряд України висловили тверду підтримку підписанню Україною та ЄС Угоди про єдиний авіаційний простір на черговому засіданні Ради ЄС з питань транспорту 5 червня", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця угода принесе величезну користь у плані збільшення можливостей для авіакомпаній і бізнес-мандрівників і поліпшення умов торгівлі, що призведе до зниження цін.

Реклама:

Крім того, сторони досягли домовленості щодо важливості підвищення контактів між громадянами України та Європейського Союзу.

"Комісія вітає нещодавні законодавчі заходи, необхідні для виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму і закликала завершити законодавчий процес у парламенті. Комісія запевнила у підтримці українських зусиль з просування вперед в процесі лібералізації візового режиму", - йдеться в повідомленні.

Сторони також привітали намір України стати учасником рамкової програми ЄС з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!