"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк "Росія", що потрапив під санкції ЄС, відкриє мережу відділень у Криму

Субота, 10 травня 2014, 14:58

Банк "Росія", що потрапив під західні санкції, планує відкрити мережу відділень у Криму.

Про це повідомив на прес-конференції в Сімферополі міністр у справах Криму Олег Савельєв, пише "ИТАР-ТАСС".

За його словами, банк поки веде роботу з підбору відповідних приміщень для своїх відділень.

При цьому в Севастополі та Сімферополі вже створені представництва банку. Термінів розгортання мережі відділень банку "Росія" міністр назвати не зміг.

Реклама:

На думку Савельєва, в Криму необхідно створити максимально комфортні умови для ведення бізнесу та інвестування.

"В даному випадку, в першу чергу, мова йде про максимальне спрощення адміністрування та створенні максимально комфортних умов для ведення бізнесу та інвестування на Кримському півострові", - заявив міністр.

За його словами, мова йде про спеціальні режими, такі, як вільний порт, можливі пільги по холдинговим компаніям - те, що часто використовується в офшорних зонах.

"В даному випадку ми поки ведемо мову про те, що для нас принципово важлива легальність капіталу, який буде приходити до Криму", - зазначив Савельєв.

Він особливо вказав, що ні в якому разі не говорить про який "офшор відмивання" у Криму.

"Можливо, мова йде про спеціальні режими оподаткування під нові інвестиції. Але досвід роботи РФ з особливими економічними зонами та опитування інвесторів, які реалізували свої проекти, показує, що ті пільги, які запропоновані в рамках законодавства про ОЕЗ, звичайно, приємні, але вони вторинні. Найголовніше - це те , що в рамках ОЕЗ їм вдавалося вирішувати проблеми землевпорядкування, землевідведення швидше", - вказав він.

За словами Савельєва, український бізнес зацікавлений у тому, щоб працювати в Криму та інвестувати в місцеві бізнес-проекти.

"Головне завдання, яке я бачу, - це не закривати, а навпаки відкривати кордон (з Україною). Приватні розмови з представниками українського бізнесу говорять про те, що є величезний інтерес в українського бізнесу приходити, інвестувати і працювати в Криму", - сказав міністр.

Він вказав, що незважаючи на масу політичних проблем, тиск як з боку Києва, так і міжнародного співтовариства, що перешкоджають нормальній активної діяльності в тому числі й українського бізнесу в Криму, "ми дуже розраховуємо на нормальні відносини і по воді, і по електроенергії, і по транспортному сполученню з Україною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!