Кримська влада вирішила змінити курс рубля

Середа, 9 квітня 2014, 10:01

Кримська влада вирішила змінити курс рубля за розрахунками і нарахуваннями. Якщо раніше він становив 3,8 рубля за одну гривню, то тепер знижений до 3,1 рубля.

Про це повідомляє Міністерство інформації і масових комунікацій Криму з посиланням на рішення самопроголошеного кримського уряду, передає "Укрінформ".

"Усім суб'єктам господарювання незалежно від форм власності, які здійснюють свою діяльність на території Республіки Крим, при перерахунку цін, тарифів на товари, послуги до 16 квітня 2014 року включно використовувати коефіцієнт перерахунку цін, тарифів з української гривні на російський рубль в розмірі до 3,1 включно", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення прийняте з метою забезпечення задоволення споживчого попиту, доступності товарів і послуг для населення і у зв'язку зі зміцненням курсу російського рубля по відношенню до української гривні.

Реклама:

Водночас, варто зазначити, що таким чином влада намагається боротися із винахідливими громадянами, які граючи на різниці курсу і отримавши зарплату або пенсії в російських рублях, відразу ж несуть ці гроші у банк і міняють на гривню. Різниця курсу дає змогу виручити від 20 до 30% прибутку, пише видання.

При цьому, це рішення не узгоджується із запевненнями керівництва Радміну Криму, яке обіцяло зберегти курс 3,8 до кінця нинішнього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: