"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нідерланди готові надати Україні технічну допомогу

Понеділок, 7 квітня 2014, 20:57

Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета провів зустріч із послом Нідерландів в Україні Кейсом Кломпенхаувером, під час якої обговорили шляхи розширення економічної співпраці двох країн.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Шеремета відзначив важливість для України економічного співробітництва з Нідерландами, одним із головних зовнішньоекономічних партнерів України серед країн Європи.

Він також наголосив, що українська сторона зацікавлена у розширенні технічного й інвестиційного співробітництва з Нідерландами, передусім в енергетичній сфері. Україна сподівається на плідну співпрацю з компанією "Shell" у газовидобувній сфері.

Реклама:

Своєю чергою, Кломпенхаувер зазначив, що позитивно оцінює прагнення уряду України провести реформи, спрямовані на спрощення ведення бізнесу й залучення інвестицій.

На його думку, збільшенню притоку іноземних інвестицій в українську економіку, зокрема і з Нідерландів, сприятиме підписання Україною угоди з Міжнародним валютним фондом.

"Ці інвестиції допоможуть приватному сектору відчувати себе захищенішим із правової точки зору. При цьому Нідерланди залишаються позитивно налаштованими щодо інвестицій в Україну", - підкреслив посол.

Також він впевнений, що надходження інвестицій в Україну багато в чому залежить від успішності реформ судової та податкової систем, а також заходів із гарантування захисту прав власності.

Кломпенхаувер також зазначив, що Нідерланди готові запропонувати Україні технічну допомогу у створенні чіткої та ефективної системи стимулювання експорту, маючи неабиякий досвід у цьому напрямку.

"Під час зустрічі сторони погодили необхідність створення "дорожньої карти" щодо розвитку й модернізації перспективних секторів української економіки, а також чіткого плану її реалізації", - повідомляє прес-служба.

Посол повідомив, що на сьогодні голландські інвестори зацікавлені у вкладанні коштів в українське сільське господарство. Наразі проводяться зустрічі в регіонах України, на яких обговорюються можливі варіанти співпраці.

Серед інших перспективних напрямків інвестування він назвав енергетику й енергоефективність, промисловість і сферу водопостачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!