Банк Коломойського отримав найбільшу підтримку від НБУ

Неділя, 6 квітня 2014, 12:23

Новий голова Нацбанку Степан Кубів за півтора місяці своєї роботи видав банкам більше 21,5 млрд гривень на підтримку ліквідності та перекриття відтоку депозитів.

Про це пише Леся Войтицька у "Hubs".

Нацбанк не розголошує, які банки і в якому розмірі отримали допомогу, але деякі банкіри поділилися з Hubs цією інформацією.

Найбільшу суму отримав найбільший в країні Приватбанк, в якому свої вклади зберігають 40,6 % всіх вкладників України .

Реклама:

"Станом на кінець березня Нацбанк видав йому 9 млрд гривень на відтік", – говорить голова великого банку, що побажав не називати його імені.

У банку дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського факт отримання фінансової допомоги підтвердили і уточнили, що за лютий і початок березня ця сума не перевищувала 5 млрд грн. До такої допомоги банк вдавався і в кризові 2008-2009 роки. Тоді на ці ж потреби він позичав у регулятора близько 8 млрд грн.

Четвертий за розміром активів "Дельта банк", що належить Миколі Лагуну та американської компанії Cargill, також заручився підтримкою Нацбанку у розмірі 4 млрд грн.

Державні "Ощадбанк" і "Укрексімбанк" також зверталися за допомогою до регулятору, однак про розмір допомоги від НБУ дізнатись не вдалось. Націоналізований "Укргазбанк" отримав 1 млрд грн.

Також кредити НБУ отримали "Фідо-банк", який належить товаришу Сергія Арбузова Олександр Адарічу, та "Райффайзен Банк Аваль".

Нагадаємо, зараз курс гривні до долара становить понад 11,60, зрісши за останні місяці з 8.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!