Україна буде модернізувати ГТС спільно з європейцями та американцями

Субота, 5 квітня 2014, 13:30

Україна розраховує реалізувати проект із модернізації та спільної експлуатації української газотранспортної системи спільно з європейськими партнерами та американськими інвесторами.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми підписували меморандум про модернізацію ГТС разом із європейськими партнерами й вважаємо за необхідне вирішити питання спільної модернізації та спільної експлуатації ГТС із країнами ЄС та інвесторами США. І ми очікуємо відповіді від наших партнерів - конкретної та відповідальної", - сказав Яценюк.

За його словами, Україна є учасником Енергетичної хартії, й на даний момент є всі умови для імплементації Третього енергопакета.

Реклама:

"Є всі умови й можливості, щоб кардинально змінити, лібералізувати й європеїзувати ринок поставок природного газу в цілому в Європі. І це повинно початися з України", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, 4 березня комісар ЄС із питань енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що українська газотранспортна система потребує модернізації, й Європейський Союз готовий фінансово допомогти в цьому процесі.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: