"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Курченка можуть відібрати стадіон "Металіст"

П'ятниця, 4 квітня 2014, 11:14

Харківський стадіон "Металіст" може бути повернутий у власність обласної громади, так як компанія, що виграла право на його купівлю, досі не виконала свої зобов'язання.

Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, пише "ЛігаБізнесІнформ" .

"Позитивних зрушень в оплаті за договором, укладеним між Харківською обласною радою та компанією, яка перемогла у тендері, на придбання цілісного майнового комплексу "Металіст", сьогодні немає. Із 680 мільйонів гривень до обласного бюджету надійшло 110 мільйонів", - сказав Чернов, слова якого наводить прес-служба облради.

За словами губернатора, він підписав звернення до прокуратури Харківської області, щоб вона в інтересах спільної власності територіальних громад ініціювала розгляд цього питання в суді.

Реклама:

"За умови, якщо компанія, яка перемогла в конкурсі, не виконає своїх зобов'язань  визнати договір купівлі-продажу як невдалий, розірвати його і привести все у вихідну позицію. Тобто, залишити "Металіст" у спільній власності територіальних громад", - додав він.

Нагадаємо, стадіон "Металіст" викупив у держави бізнесмен Сергій Курченко за 674 млн 522 тис грн.

27-річний Курченко в грудні 2012 року купив ФК "Металіст" у харківського бізнесмена Олександра Ярославського за 300 млн доларів.

Раніше мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що Курченко повинен міському бюджету Харкова 300 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!