Microsoft введе санкції стосовно російських компаній

Середа, 30 квітня 2014, 12:07

Американські IT-компанії, зокрема Microsoft, Oracle, Symantec і Hewlett- Packard (HP), припиняють співпрацю з банками і компаніями, стосовно яких влада США ввела санкції.

Про це "Газеті.Ru" розповіли джерела в IT-підрозділах двох банків, які раніше потрапили під санкції США.

Джерело в одній з американських компаній підтвердило можливість швидкого введення обмежень відносно компаній і банків з списку санкцій США.

Американські IT-компанії приєдналися до санкцій щодо російських банків їх структур, сказав відповідальний секретар комісії Держдуми Росії по стратегічних інформаційних системах Андрій Черногоров.

Реклама:

Представники американських компаній попередили банки про проблеми з системним інтегруванням.

Microsoft і Oracle зустрічалися з представником одного з банків, що потрапили під санкції, але поки не стали відключати банк від своїх продуктів.

Причому представники Oracle "були дуже зацікавлені у продовженні співробітництва", говорить джерело в одному з банків.

У банку "Росія" протягом дня не змогли надати коментар, Собінбанк відмовився від коментарів, в ІнвестКапіталБанк повідомили, що офіційні листи від корпорацій Microsoft, Oracle та Symanteс c відмовою від співпраці до них не надходили.

Джерело, близьке до банку "Росія", говорить про те, що в банку очікують відключення частини зарубіжного програмного забезпечення "з дня на день".

До санкцій приєдналася і компанія Hewlett-Packard.

"HP перестав постачати нам необхідне обладнання, і зараз ми екстрено шукаємо йому заміну", - розповіло джерело в одному з банків, не уточнивши, про яке конкретно обладнання йдеться.

В одній з американських IT-компаній уточнюють, що фірми не мають права продовжувати співпрацювати з компаніями, щодо яких США ввели санкції. Але яким чином відбуватиметься відключення від їх продуктів, поки до кінця не вирішено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: