Кабмін кардинально скоротив фінансування житлових програм

Четвер, 3 квітня 2014, 20:25

Уряд кардинально скоротив фінансування державних житлових програм пільгового кредитування молоді та доступного житла.

Про це повідомляє прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Таким чином, з урахуванням попередніх змін, внесених Верховною радою до Держбюджету на 2014 рік, скорочено фінансування низки державних житлових програм, які реалізує фонд.

Зокрема, повністю скорочено фінансування державної програми доступного житла, за якою громадянам надається держпідтримка у вигляді 30% нормативної вартості житла.

Реклама:

Фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн гривень до рівня 25,9 млн гривень. На реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів фінансування зменшено на 230 млн гривень до рівня 110,2 млн гривень.

Голова правління Держмолодьжитло Леонід Рисухін зазначив, що коштів у сумі 25,9 млн гривень, передбачених у новому Держбюджеті на 2014 рік для програми пільгового кредитування молоді, вистачить для надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям за договорами, укладеними з позичальниками у 2013 році.

Також, за словами Рисухіна, коштів, передбачених для реалізації програми здешевлення іпотечних кредитів, безумовно вистачить для виконання зобов’язань за раніше укладеними договорами. Водночас, нові договори за цією програмою наразі укладатись не будуть.

"Після внесення змін до Держбюджету, на програму 13/3 передбачено стільки коштів, скільки необхідно для виплати компенсації за раніше укладеними договорами. Нових договорів не буде", - підкреслив голова правління Держмолодьжитло.

Він також додав, що паспорт бюджетної програми підписаний і відправлений у регіональні підрозділи казначейства. Це означає, що тепер компенсація буде виплачуватися у всіх регіонах без затримок.

Крім того, Рисухін звернув увагу на те, що надання громадянам держпідтримки у вигляді 30% від вартості житла за програмою доступного житла у 2014 році призупинено.

"Після внесення змін до Держбюджету, нових угод за програмою доступного житла, в рамках якої громадянам надається підтримка  у вигляді 30% від вартості житла, укладатись не буде", - зазначив голова правління Фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!