США виділять Україні 2,5 мільйона на повернення викрадених активів

Вівторок, 29 квітня 2014, 19:43

США виділять Україні 2,5 мільйона доларів на технічну допомогу для повернення активів, викрадених колишніми високопосадовцями-коруцпціонерами.

Про це заявив Генеральний прокурор США Ерік Холдер під час зустрічі з виконуючим обов’язки Генерального прокурора України Олегом Махніцьким та міністром юстиції Павлом Петренком на Українському Форумі з питань повернення активів у Лондоні, передає прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура найближчим часом створить спеціальний слідчий підрозділ для боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, одночасно з тим, як Міністерство юстиції створить окремий департамент для повернення викрадених коштів", - повідомляє прес-служба.

За словами очільника Генпрокуратури, реорганізація у відомстві торкнеться усіх слідчих підрозділів. Метою цього, як наголосив Махніцький, є не тільки боротьба з корупційними явищами минулого, але й також запобігання подібним кримінальним правопорушенням у майбутньому.

Реклама:

Як заявив Холдер, у Вашингтоні підтримують активізацію боротьби з корупцією в Україні. З цією метою буде виділено 2,5 млн доларів тільки на технічну допомогу для повернення активів, викрадених колишніми високопосадовцями-коруцпціонерами.

Генеральний прокурор США також запросив Махніцького та Петренка відвідати Вашингтон з робочим візитом для активізації співпраці у сфері боротьби з корупцією.

"В роботі Українського Форуму з питань повернення активів беруть участь представники 35 юрисдикцій світу, які готові співпрацювати з Україною у вирішенні питання про повернення викрадених коштів. Росія офіційно участі у Форумі не бере", - йдеться у повідомленні ГПУ. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!