"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова заборгувала Києву 3,8 мільярда за газ

Вівторок, 29 квітня 2014, 12:48

Заборгованість компанії "Київенерго" за використаний природний газ становить 3,8 млрд гривень станом на 1 квітня.

Про це під час апаратної наради сказав директор Департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Новицький, пишуть "Українські новини".

За словами Новицького, на 1 квітня заборгованість "Київенерго" за використаний природний газ за даними "Нафтогаз України" становить 3,8 млрд гривень, а за даними "Київенерго" - 2,5 млрд гривень.

Відхилення в сумі 1,3 млрд гривень виникло за рахунок різниці в ціні дешевого і дорогого газу в 4 кварталі 2013 року.

Реклама:

За словами Новицького, згідно з розпорядженням Кабміну від 17 липня 2013 граничний обсяг природного газу для виробництва теплової енергії для населення, релігійних організацій та національних творчих спільнот по місту Києву становить 1 405 800 000 куб. м, а фактично компанією "Київенерго" протягом 2013 було вжито 1 570 820 000 куб. м.

Водночас заборгованість ЖЕКів станом на 1 квітня, становить 1,3 млрд гривень, з них 802 млн гривень - становить різниця в нарахуваннях за теплову енергію і 509 млн гривень становить заборгованість населення перед ЖЕКами.

Новицький зазначив, що якщо з міськбюджету будуть виділені гроші на покриття різниці в тарифах, то проблемним питанням залишається заборгованість населення.

Нагадаємо, частка ДТЕК Ріната Ахметова в столичній енергокомпанії становить 71,82%.

Ще 25% "Київенерго" знаходиться у власності держави в особі Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!