"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На будівництво об'єкта "Укриття" додатково потрібно 0,5 мільярда євро

Субота, 26 квітня 2014, 14:00

Для завершення будівництва Нового безпечного конфайнменту (НБК) над Чорнобильською АЕС необхідно знайти близько 0,5 млрд євро, окрім 1,54 млрд євро уже внесених донорами до фонду "Укриття".

Про це повідомив начальник управління ядерної безпеки Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Вінс Новак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Уже близько року відомо (і про це повідомлено донорам фонду "Укриття"), що для завершення будівництва НБК точно знадобиться додаткове фінансування. Нині триває ретельний аналіз того, скільки саме знадобиться додаткових коштів - протягом шести тижнів цей аналіз буде завершено. Попередньо, йдеться про суму близько 500 млн євро", - сказав він.

Новак уточнив, що на сьогодні до фонду "Укриття", оператором якого є ЄБРР, донори внесли 1,54 млрд євро.

Реклама:

За словами Новака, питання виділення додаткових коштів уже розглядають країни-донори.

"Країни-донори фонду "Укриття" нині розглядають можливість виділення для нього додаткових коштів. Ми сподіваємося, що протягом кількох найближчих місяців відповідні рішення буде ухвалено", - сказав він.

Начальник управління ядерної безпеки ЄБРР зазначив, що заявлені на початку терміни будівництва НБК виявилися нереалістичними, завершити роботи за проектом планується у 2017 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!