Російська "дочка" Приватбанку дістанеться Бінбанку

Середа, 2 квітня 2014, 12:49

Бінбанк Мікаїла Шішханова та Михайла Гуцерієва стане інвестором Москомприватбанку, російської "дочки" українського Приватбанку.

Про це йдеться в повідомленні Агентства по страхуванню внесків, на яке за первинним планом попередження банкрутства Москомприватбанку були покладені функції тимчасової адміністрації з управління банком.

"Відповідно до затвердженого плану інвестор придбає акції банку в кількості, що дозволяє визначати рішення банку з питань, віднесених до компетенції зборів його акціонерів", - йдеться в повідомленні агентства.

Також наголошується, що надалі інвестор забезпечить розвиток бізнесу банку, проведення безперебійних розрахунків з клієнтами, а також знизить операційні ризики, пов'язані з інформаційними системами банку.

Реклама:

АСВ надасть Бінбанку позики на 3 млрд рублів під 6,5% річних строком на 1 рік і 9 млрд рублів під 4% річних строком на 4 роки.

Перший кредит піде на покриття дефіциту короткострокової ліквідності Москомприватбанку, що зіткнувся в останні тижні на тлі політичних подій навколо України з відтоком вкладів, другий призначений для забезпечення достатнього обсягу довгострокової ліквідності, а також реалізації проекту по створенню самостійної IT-інфраструктури банку.

Вартість 100% Москомприватбанку визначена виходячи з ринкової оцінки активу і становитиме з урахуванням субординованої позики близько 6 млрд рублів, повідомив Бінбанк.

Розрахунки з Приватбанком здійснюватимуться "за рахунок грошових коштів і українських активів основного акціонера Бінбанку Мікаїла Шішханова", сказано в повідомленні.

Як наголошується, сторони мають намір закрити операцію протягом найближчого часу.

Як повідомлялося, ЦБ РФ 7 березня прийняв рішення про здійснення заходів з попередження банкрутства Москомприватбанку за участю АСВ.

Москомприватбанк за підсумками 2013 року займав 95 місце за розміром активів і 47 за об'ємом коштів фізосіб - 39,9 млрд рублів в ренкінгу "Інтерфакс-100". Це єдиний великий банк в РФ з українським капіталом.

Приватбанк, що володіє Москомприватбанком, входить до групи "Приват". Її основними власниками є Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і Олексій Мартинов.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!