НБУ наполягає на безперебійному обслуговуванні клієнтів кримських банків

П'ятниця, 18 квітня 2014, 19:04

Національний банк України наполягає на забезпеченні безперебійного обслуговування клієнтів кримських підрозділів банків.

Про це повідомив голова Національного банку Степан Кубів, передає прес-служба регулятора.

"18 квітня, Кубів зустрівся з представниками ініціативної групи, що представляє інтереси громадян України, які виїхали з території АР Крим та міста Севастополя на тимчасове перебування до інших регіонів України", - повідомляє прес-служба.

Кубів зауважив, що Національний банк відстежує  ситуацію та опрацьовує шляхи вирішення наявних проблем, а саме відновлення доступу до депозитних, зарплатних, пенсійних та інших поточних рахунків клієнтів філій та відділень банків, розташованих в АР Крим.

Реклама:

"Зважаючи на нинішню складну ситуацію, ми просто не маємо морального права залишитися осторонь проблем, які постали, зокрема, і перед вимушеними переселенцями з кримського регіону", - наголосив він і запевнив представників ініціативної групи, що вже найближчим часом буде запроваджено механізм відновлення законного права громадян розпоряджатися своїми доходами і заощадженнями.

Як пояснив голова НБУ, кримчани, які виїхали на тимчасове перебування до інших регіонів України, мають у першу чергу звернутися до органів соціальної політики на місцях, для підтвердження свого статусу та отримання відповідних довідок.

З такою довідкою клієнти кримських підрозділів банків зможуть звертатися до інших відділень своїх банківських установ для проведення ідентифікації та активації депозитних та поточних рахунків.

"Національний банк наполягає на забезпеченні безперебійного обслуговування клієнтів кримських підрозділів банків. Ми вже звернулися до банківських установ з проханням якнайшвидше розробити порядок надання послуг та виконання зобов’язань перед вкладниками або іншими кредиторами, які є клієнтами підрозділів у Криму, а також розмістити детальну інформацію з цього приводу на власних офіційних веб-сайтах", - розповів Кубів.

Він також додав, що спільними зусиллями влади, банківської спільноти і громадськості буде подолано всі тимчасові труднощі та забезпечено безперешкодний доступ українських громадян до своїх коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: