Японія дасть Україні 1,1 мільярда на модернізацію Бортницької станції аерації

Четвер, 17 квітня 2014, 19:40

Японія надасть Україні кредит у розмірі 1,5 мільярда доларів на низку програм, з яких 1,1 мільярда планується виділити на модернізацію Бортницької станції аерації у Києві.

Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Саката Тоічі, під час зустрічі із віце-прем`єр-міністром України - міністром регіонального розвитку Володимиром Гройсманом, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

Посол сказав, що уряд Японії підтримує Україну в її прагненні зберегти незалежність та цілісність і різко засуджує політику агресії, яку провадить Росія.

"Фінансова підтримка з боку країн-партнерів в умовах зовнішньої військової та економічної агресії вельми важлива для України", - вважає Тоічі.

Реклама:

"Виходячи з ситуації, яка склалася в Україні,  уряд Японії прийняв рішення надати допомогу на суму до 150 млрд японських ієн - близько 1,5 млрд доларів - на низку програм", - повідомив посол.

Як зазначається, однією з найбільш значимих серед цих програм є кредит у 1,1 млрд доларів на модернізацію Бортницької станції аерації у місті Києві.

"Проект комплексної реконструкції  споруд очистки стічних вод і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації осадів на Бортницькій станції аерації було розроблено Мінрегіоном спільно з КМДА. Термін реалізації проекту - 8 років. Стадії реалізації - дві черги, десять пускових комплексів. Загальна вартість проекту складає 10,47 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

Гройсман підкреслив, що модернізація станції аерації є дуже важливим питанням екологічного характеру. "Ми високо цінуємо, що Японія сфокусувала увагу на допомозі щодо вирішення саме цієї проблеми",  - сказав віце-прем`єр-міністр.

Він висловив сподівання, що український уряд найближчим часом підтримає постанову щодо затвердження проектної документації на реконструкцію БСА.

Гройсман високо оцінив ініціативи уряду Японії щодо практичної допомоги Україні враховуючи обставини подолання Японією наслідків землетрусу. "Маючи власні проблеми, допомагати іншим - це дуже велика справа і гарний приклад для всього світу",  - наголосив віце-прем`єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!