Курченко купує мережу АЗС в Криму

Середа, 16 квітня 2014, 12:00

Бізнесмен, якого підозрюють у шахрайстві, контрабанді і несплаті податків в Україні, збирається розвивати паливний бізнес в Криму.

Про це "ЛІГАБізнесІнформ" розповіли чотири незалежні один від одного джерела на нафтогазовому ринку.

"Угода на стадії завершення", - говорить топ-менеджер одного з найбільших національних гравців паливного ринку на умовах анонімності.

Курченко веде переговори про покупку однієї з найбільших кримських мереж АЗС "Современник".

Реклама:

Мережа "Современник" налічує 35 заправок і є третьою по числу АЗС на півострові - більше тільки у компаній Атан (80 АЗС) і ТЕС (60).

Усього в Криму 460 заправок.

До завершення операції основним власником "Современника" був її гендиректор Ленур Сеттаров. Прокоментувати можливу угоду Сеттаров відмовився, передавши через секретаря, що власники мережі за останній час не змінювалися.

Рішення продати мережу могло бути продиктовано проблемами з доставкою палива, які виникли у місцевих мереж після анексії півострова.

"Раніше компанія частково могла забезпечувати свої АЗС силами власного трейдера, - пояснює керівник одного з оптових торговців палива. - Але в нинішній ситуації, коли поставляти паливо на півострів можуть тільки ті, у кого є бази на континентальній Україні, у них виникли проблеми з логістикою. Рано чи пізно "Современник" зіткнувся б з дефіцитом палива".

На сьогодні ж\д- постачання з України припинилися, а налагодити поставки з Росії компанія не змогла через проблеми з переходом на рублеві розрахунки, розповідав Сеттаров на початку квітня виданню "АиФ Крим".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: