Рада ЄС схвалила зниження мит для українських товарів

Понеділок, 14 квітня 2014, 15:29

Рада ЄС схвалила рішення Єврокомісії в односторонньому порядку знизити мита для українських товарів на європейському ринку.

Про це повідомив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Засідання ЄС почалося з офіційного рішення про одностороннє відкриття торгівлі для України. Це - негайне підвищення на 500 млн євро для українського бізнесу", - написав він на своїй сторінці в Твіттері.

У свою чергу, Європейський комісар з питань торгівлі Карел де Гюхт повідомляє, що схвалене Радою ЄС рішення знизити мита для українських товарів на ринку ЄС буде оформлено в якості законодавчого акту вже в найближчі дні.

Реклама:

"Протягом двох тижнів після публікації в Офіційному журналі ЄС торгові преференції для України наберуть чинності", - стверджує Де Гухт в заяві, поширеній у понеділок в Брюсселі.

"Я дуже радий, що Рада ЄС з питань закордонних справ сьогодні схвалила пропозицію Комісії щодо автономних торгових заходів, що забезпечують тарифні преференції для України. Таке рішення не тільки висловлює свою солідарність з українським народом, але також показує, що ЄС готовий і може вжити негайних заходів, щоб поліпшити становище наших східних сусідів", - заявив єврокомісар.

Як повідомлялося, ЄК ухвалила відповідне рішення 11 березня. Йдеться, зокрема, про те, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати або усувати митні мита ЄС на товари, вироблені в Україні.

Разом з тим, ці заходи не спрямовані на те, щоб замінити зону вільної торгівлі, і діятимуть тільки обмежений період: до 1 листопада 2014 року.

Очікується, що Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС буде підписана і почне діяти тимчасово до 1 листопада 2014 року. У цьому випадку одностороння система автономних торгових преференцій закінчується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!