Податкова арештувала рахунки Курченка на 700 мільйонів

Понеділок, 14 квітня 2014, 12:31

Співробітники слідчого управління фінрозслідувань Міндоходів розкрили низку тіньових схем і наклали арешт на майно і кошти, пов'язані зі скандально відомим бізнесменом Сергієм Курченком, загальним обсягом близько 1 млрд гривень.

Про це повідомили у прес-службі відомства, пише "УНІАН".

"Слідчі відкрили одразу 7 кримінальних розслідувань стосовно посадових осіб низки підприємств, пов'язаних з Курченком", - відзначили в слідчому управлінні.

Зокрема, розслідуються три факти ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах на суму понад 182 млн гривень, виявлено факт розкрадання і подальшої легалізації коштів у розмірі 800 млн гривень, а також відкрито два кримінальні розслідування за фактами фіктивного підприємництва, у рамках яких розслідується діяльність близько 50 фірм. 

Реклама:

Крім того, у слідчому управлінні підкреслили, що з метою відшкодування державі заподіяних збитків накладено арешт на банківські рахунки і майно пов'язаних з Курченком фірм.

"На кошти, які перебувають на банківських рахунках у розмірі близько 700 млн гривень, накладено арешт. Крім того, речовим доказом визнано і також арештовано нафтогазовий комплекс у Херсоні загальною вартістю близько 200 млн гривень", - підкреслили у відомстві. 

На даний момент, повідомили у прес-службі, ведуться слідчі дії з розслідування і ліквідації інших схем незаконного формування податкового кредиту по податку на додану вартість.

Збитки, заподіяні державі за цими схемами, становлять, за оцінками слідчих, близько 2 млрд грн. 

Раніше, у березні, Генеральна прокуратура України розпочала перевірку комерційних фірм, які так чи інакше наближені до Курченка, на предмет отримання і легалізації незаконним способом державних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: