"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ зміцнив курс гривні, незважаючи на її падіння на міжбанку

П'ятниця, 11 квітня 2014, 14:27

Нацбанк за підсумками торгів на міжбанку в п'ятницю підвищив офіційний курс гривні з 12,617898 гривні за долар до 12,569123 гривні за долар.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

За їхніми даними, котирування на міжбанку в п'ятницю на 13:50 становили 13,3-13,7 гривні за долар, порівняно з 12,6-13 гривні за долар добою раніше.

Національний банк в цей день, як і і попередні, на ринок не виходив.

Реклама:

Згідно з новими правилами НБУ, що набули чинності з 4 квітня, офіційний курс гривні до долара розраховується як середньозважений курс продавців і покупців, що склався на поточний робочий день за даними системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Нацбанку.

Офіційний курс за новими правилами діє "з часу його встановлення", тоді як раніше він починав діяти "на наступний день після дня затвердження" та окремо прописувався порядок його встановлення для святкових і вихідних днів.

Водночас у зв'язку зі зміцненням євро до долара на світових ринках новий офіційний курс євро досяг нового рекорду - 17,429603 гривні за євро, а російського рубля - 3,5348 гривні за 10 рос. руб.

Як повідомлялося, у Мінфіні прогнозують, що середній курс гривні у 2014 році може становити 10,5 гривні за долар.

В Нацбанку зазначили, що потенціал зміцнення гривні може бути реалізований після позитивного рішення Міжнародного валютного фонду наприкінці квітня і надходження до країни міжнародної фінансової допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: