США виділять Україні 13,5 мільйона на підвищення енергоефективності

Четвер, 10 квітня 2014, 19:47

В Україні розпочалася реалізація проекту Агентства США з міжнародного розвитку "Муніципальна енергетична реформа" загальною вартістю 13,5 мільйона доларів.

Відповідними меморандумами про співпрацю обмінялися представники USAID та міст-учасників проекту під час його презентації в Києві, передає УНІАН.

Як зазначається, в рамках цього проекту USAID допоможе 17 українським містам у проведенні енергетичної реформи та підвищенні енергоефективності.

Водночас, присутній на презентації віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман заявив, що допомога USAID дозволить підвищити енергоефективність країни і, відповідно, скоротити споживання газу.

Реклама:

"Сьогодні 17 муніципалітетів включилися в процес реформ... Ми повинні все зробити для того, щоб ми могли виробляти енергію з відновлюваних джерел, забезпечити ефективне використання енергії на всіх етапах споживання", - заявив Гройсман, зазначивши, що такі реформи дозволять Україні зменшити залежність від російського газу.

Він також додав, що в рамках проекту USAID, кожне з міст-учасників проекту отримає чіткий план дій з енергозбереження та допомогу в залученні недорогих кредитних ресурсів для реалізації проектів з підвищення енергоефективності.

У свою чергу, під час презентації проекту "Муніципальна енергетична реформа", його керівник Біл Такер поінформував, що проект розрахований на 4 роки.

За словами Такера, за час його реалізації USAID спільно з містами-учасниками розраховує залучити близько 200 млн доларів для реалізації проектів у сфері енергетичного комплексу міст. Передбачається, що реалізація даних проектів дозволить скоротити споживання газу на 270 млн кубометрів.

"І якщо ми будемо успішними в цьому проекті, то залучимо додаткові кошти та інші українські міста для участі в ньому", - додав Такер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!