"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан заборонив поставки українського сиру

Четвер, 10 квітня 2014, 15:50

Казахстан ввів заборону на ввезення і реалізацію сиру п'яти українських виробників.

Як пояснюється в прес-релізі відомства, йдеться про продукцію таких виробників, як ПП "Рось" філія "Охтирський сиркомбінат", АТ "Пирятинський сиркомбінат", ТОВ "Гадячсир", ПАТ "Золотошський маслоробний комбінат", ТОВ "Техмолпром".

Причина заборони - невідповідність сиру з масовою часткою білка, масовій частці жиру і масової частки вологи, що є порушенням вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, зазначили в держагентстві.

Постанову про заборону підписав 9 квітня головний державний санітарний лікар республіки Жандарбек Бекшин.

Реклама:

Казахстан також ввів заборону і на ввезення і реалізацію м'яса птиці одного білоруського і чотирьох російських виробників, повідомило в четвер держагентство республіки щодо захисту прав споживачів.

Так, у птахопродукції білоруського ВАТ "Смолевичі Бройлер", російських ЗАТ "Prioskol'e" і ЗАТ "Майкопський птахокомбінат" органи санепідслужби визначили перевищення масової частки вологи в 1,5-3 рази від встановленої норми.

На продукції російських ЗАТ "Курський Агрохолдинг", ТОВ "Урал Бізнес" і ЗАТ "Майкопський птахокомбінат" було відсутнє маркування державною мовою, а в м'ясі птиці, виробленої ВАТ "Смолевичі Бройлер" і ЗАТ "Prioskol'e", виділені сальмонели.

"Повідомлення про введення Казахстаном тимчасових санітарних заходів до з'ясування обставин, передано до відповідних уповноважених органів Республіки Білорусь і Російської Федерації", - йдеться в повідомленні відомства.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: