Кубів допускає зміцнення курсу гривні після траншу МВФ

Четвер, 10 квітня 2014, 11:07

Глава Нацбанку Степан Кубів допускає зміцнення курсу гривні після отримання першого траншу Міжнародного валютного фонду в сумі 3 млрд доларів.

Про це йдеться в повідомленні Національного банку.

"Останнім часом Нацбанком жоден долар не був витрачений не за призначенням або для підтримання валютного курсу. Втім, гривня має перспективу для зміцнення вже після отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду в розмірі 3 млрд доларів", - повідомив Кубів.

Він зазначив, що реальний курс надалі буде абсолютно іншим, більш плаваючим, стане прогнозованим і буде відображати ринкові механізми.

Реклама:

"Гривня має перспективи для зміцнення. Надходження та фінансова допомога МВФ і ЄБРР будуть цьому сприяти", - зазначив глава НБУ.

За його словами, якби цим шляхом Нацбанк пішов раніше, у більш сприятливі часи, коли був профіцит бюджету, хороший платіжний баланс, достатній обсяг валютних надходжень і валютних резервів, тоді безболісно можна було перейти до вже апробованої класичної світової практики.

Кубів додав, що уряд і Національний банк змушені приймати непопулярні заходи в умовах непростої ситуації та необхідності впровадження економічних реформ.

З приводу інфляційного таргетування глава НБУ заявив, що це досить складний процес і на його впровадження регулятору потрібно не менше року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!