Іванющенко через схему банкрутства отримає черговий держзавод - ЗМІ

Вівторок, 1 квітня 2014, 12:29

Госпсуд Луганської області затвердив план санації ПАТ "Луганський ремонтно-механічний завод", що передбачає виведення його активів вартістю понад 25 млн гривень в однойменну приватну фірму.

Про це пише Вадим Стародубцев у "Діловій столиці".

За даними видання, цілісний майновий комплекс заводу вирішено передати однойменному ТОВ, яке стане правонаступником заводу, оформить на себе його борги і працевлаштує працівників (понад 100 осіб).

Після цього буде оголошено аукціон з продажу доль у новоствореному підприємстві, фаворитом якого вже зараз можна вважати фірму "Ставр".

Реклама:

Нагадаємо, у травні 2011 року була порушена справа про банкрутство заводу за позовом єнакіївської компанії "Лідер", що входить в орбіту нардепа від ПР Юрія Іванющенка і його бізнес-партнера Івана Аврамова. Був затверджений реєстр вимог кредиторів на загальну суму 14,67 млн грн.

Понад 90% усіх вимог сконцентрували фірми Іванющенка і Аврамова на чолі з ПАТ "Луганська вугільна компанія" і ТОВ "Ставр". "Ставр" очолив комітет кредиторів заводу. У грудні 2013 року був введений процес санації заводу.

Наразі 49% заводу належить Міністерству енергетики і вугільної промисловості. Мажоритарна доля з середини минулого десятиліття перебуває у трьох структур, які сконцентрували по 17% акцій заводу, - столичного венчурного фонду "Нові технології", єнакіївського ПАТ "Донбасхолдинг" і луганського ТОВ "Промтермінал".

"Нові технології" і Донбасхолдинг" контролюють Іванющенко і Аврамов. "Промтермінал" - компанія їхніх локальних партнерів - Валентина Дзоня і Олександра Кобітєва. Вони до 2005 року були заступниками голови Луганської облдержадмінітрації Олександра Єфремова, який зараз є народним депутатом від ПР.

Коли продаж "Луганського ремонтно-механічного заводу" відбудеться, Іванющенко і Аврамов оформлять повний контроль над виробником спеціального обладнання для вуглезбагачувальних фабрик, яких у них в Луганській області достатньо.

Фабрики "Луганська", "Нагольчанська", "Янівська", "Михайлівська", "Білорічинська" дозволили партнерам отримати більше 20% ринку збагачення вугілля в Луганській області.

Як відомо, після втечі Віктора Януковича у лютому цього року Іванющенко виїхав з України. Він потрапив до списку соратників екс-президента, рахунки яких заблоковані в Австрії, Швейцарії та Ліхтенштейні.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: