Голова НБУ звільнив 100 працівників і заспокоїв ошуканих вкладників. Відео

Четвер, 6 березня 2014, 17:09

Голова Національного банку Степан Кубів запевняє, що має достатньо інструментів для того, щоб допомогти ошуканим вкладникам і уже звільнив 100 працівників. 

Про це він заявив учасникам акції протесту біля Нацбанку, в тому числі ошуканим вкладникам банків, передає "Радіо Свобода".

За його словами, пріоритетом НБУ є захист кожної гривні депозиту людини, яка довірила свої кошти банку. "І це буде виконано", - наголосив очільник Національного банку. 

Щодо обмеження зняття валютних вкладів в еквіваленті не більше 15 тисяч гривень на день, Кубів підкреслив, що цей захід не позначиться на пересічних українцях.

"Готівку можна знімати 15 тисяч гривень в день. 85% людей живуть за 1500 гривень на місяць. А ми говоримо про зняття готівки у розмірі 15 тисяч гривень на день. Помножте на 30! Це виходить 450 тисяч гривень готівки. Назвіть мені категорію людей, яким необхідно майже півмільйона готівки на місяць! По-друге, людина в якої закінчується депозит вправі використати всі кошти", - заявив Кубів.

Також він додав, що було звільнено 100 працівників Національного банку. 

Як повідомлялося, 28 лютого НБУ запровадив низку фінансових обмежень, серед яких обмеження на зняття готівкових валютних коштів з рахунків в еквіваленті не більше 15 тисяч гривень в день.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!