Росія побудує залізницю в обхід України

П'ятниця, 28 березня 2014, 13:28

ВАТ "Російські залізниці" пропонує побудувати залізничну ділянку Журавка - Чертково в обхід території України вартістю 45-60 млрд руб.

Про це повідомив перший віце-президент РЖД Вадим Морозов на розширеному засіданні колегії Федерального агентства залізничного транспорту, передає "ИТАР-ТАСС".

"Колись у нас звучав проект Прохорівка - Журавка - Чертково - Батайськ. Ми з вами цей недешевий проект розглядали як прискорення руху на південь. Проект швидкісного сполучення на південь реальний. Але для цього нам доведеться зробити одну ділянку від цього проекту попереджуючими темпами. Це Журавка - Чертково. За певних характеристиках там треба від 45 млрд до 60 млрд руб витрат", - заявив Морозов, звертаючись до міністра транспорту Максима Соколова.

За його словами, це дуже важлива робота для того, щоб мати "надійний, стійкий і ні від кого не залежний рух у південному напрямку".

Реклама:

Віце-президент РЖД пояснив, що цей проект поки не має фінансування.

РЖД в 2007-2008 роках проводили проектно-вишукувальні роботи з організації швидкісного пасажирського руху на напрямку Москва - Адлер з модернізацією Курського ходу і будівництвом обходів України Прохорівка - Журавка і Журавка - Чертково.

РЖД просять зрушити графік виділення бюджетних коштів на проект реконструкції ділянки Максим Горький - Котельникове - Тихорецкая - Кримська з обходом Краснодара на два роки, повідомив Морозов.

Віце-президент попросив зрушити графік виділення коштів з метою скоротити терміни фінансування починаючи з 2014 року до 2018 року замість запланованого раніше 2020 року, "щоб до 2018 року закінчити всі основні роботи".

За його словами, РЖД розробляють нову концепцію: "Документ, який треба зараз побачити і зрозуміти, як ми будемо готові перевезти пасажира (до Криму), чи обов'язково його пересаджувати на станції Кавказька, і створимо умови для переправи разом з рухомим складом".

"Ми будемо готові представити наші пропозиції і цю роботу розвернути" , - додав Морозов.

Він зазначив, що вартість даного проекту - 174 млрд руб, включаючи кошти федерального бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: