Росіяни та Лагун хочуть врятувати Брокбізнесбанк Курченка

П'ятниця, 28 березня 2014, 12:38

Менеджмент обох банків підготував відповідні пропозиції, які направлені до Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізосіб.

"Дельта Банк" пропонує НБУ та Фондом гарантування виділити з Брока "живі" активи і пасиви, пише "УНІАН".

"Ми зацікавлені в отриманні робочих активів Брокбізнесбанку, які хочемо отримати на свій баланс разом з депозитами фізичних осіб, які потрапляють під компенсації Фонду гарантування вкладів", - говорить Микола Лагун.

За його словами, це дозволить з максимальною ефективністю захистити вкладників банку та знизити витрати держави на виведення банку з ринку.

Реклама:

Зі свого боку Альфа-банк готовий взяти повний контроль над банком.

"Порятунок проблемних банків ринковим шляхом не спричинить додаткове навантаження на бюджет країни, який і так вимагає скорочення витрат. Ми маємо позитивний досвід управління придбаними активами, а також високий рівень експертизи і оцінки кредитних портфелів. Тому на власному прикладі ми можемо заявити, що ефективний власник може "витягнути" проблемні активи і при цьому не буде просити гроші з держбюджету", - заявив старший радник Альфа-банку Роман Шпек.

Нацбанк відніс Брокбізнесбанк до категорії неплатоспроможних банків 28 лютого, тоді ж Фонд гарантування вкладів повідомив про введення тимчасової адміністрації з 3 березня по 2 червня 2014 року (адміністратором став Олександр Куреной).

Станом на 1 січня ц.р. Брокбізнесбанк займав 16-те місце за розміром активів серед українських банків. Залишки коштів приватних клієнтів на рахунках фінустанови становили 5,5 млрд. грн., загальні залишки коштів клієнтів - 10,8 млрд. грн.

Відчуваючи проблеми з поверненням средсво вкладникам, банк на початку лютого отримав рефінансування НБУ в розмірі 2 млрд. грн. Згодом з'явилася інформація про те, що дані кошти були виведені з банку менеджментом Сергія Курченко.

Банкіри вважають, що для порятунку Брокбізнес знадобиться серйозна програма по залученню нових клієнтів і активна робота з прблемной заборгованістю. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: