Єфремов розпиляв чергові 95 мільйонів "Луганськвугілля"

П'ятниця, 28 березня 2014, 09:33

ДП "Луганськвугілля" за результатами тендерів уклало низку угод постачання устаткування та його ремонт загальною вартістю 95,11 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено устаткування електричне, для гірничих робіт, для робіт у кар’єрі та для будівництва, машини й устаткування загального призначення, а також ремонт і техобслуговування машин і устаткування спеціального призначення.

З цієї суми більшу частину - 81,83 млн гривень -  отримає ТОВ "Iндекспром" з групи компаній голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Реклама:

Офіційними власниками "Iндекспром" є Наталія Єфремова та Ірина Лещенко.

Конкурентами "Індекспрому" по різних лотах були ТОВ "Портекс", ПП "Консент" і ТОВ "ТД "Краснолуцький машинобудівний завод". Усі три компанії зареєстровані на болгарина Христо Колева, який представляє бізнес-групу того ж Єфремова.

Сама фірма "Консент"Колева також отримала цього разу підряд на 4,06 млн грн., з єдиним конкурентом по лоту в особі "Індекспрому".

Решту 9,22 млн грн. освоїть ТОВ "НВП "Сілард". Власником компанії записаний Ігор Чернушенко з м. Миронівки Київської області. До того власниками були Едуард Бакай, Олександр Тарновський, Ірина Сафонова та Анна Чигрин.

Еуард Бакай 2009-2011 рр. очолював ДП "Науково-технологічний комплекс "Ресурс" Мінпромполітики. Також Бакай і Тарновський є партнерами Марії Пинзеник, дружини Віктора Пинзеника нардепа від партії "УДАР", по ТОВ "Виробничий центр прикладних досліджень "Софія".

Єдиним конкурентом "Сіларду" на торгах було луганське ТОВ "ДС-8", співвласником якого є Ігор Єфремов, син Олександра Єфремова.

За даними "ВДЗ", загальні тендерні здобутки фірм з угрупування Єфремова становлять 6,01 млрд грн. Всі підряди ці фірми отримали від вугледобувних підприємств Луганської і Донецької областей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!