"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче встановити єдиний розмір допомоги при народженні дитини

Четвер, 27 березня 2014, 13:11

Кабмін пропонує Раді встановити єдиний розмір допомоги при народженні дитини.

Про це йдеться в законопроекті № 4575 "Про внесення змін до закону про держбюджет на 2014 рік" , зареєстрованому в парламенті 27 березня.

Згідно з пояснювальною запискою, в даний час розмір допомоги при народженні дитини є диференційованими залежно від черговості народження.

"Сьогодні розмір допомоги при народженні дитини значно диференційований і встановлено в сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму - на першу дитину (35,28 тис гривень), 60 розмірам прожиткового мінімуму - на другу дитину (70,56 тис гривень), 120 розмірам прожиткового мінімуму - на третю і кожну наступну дитину (141,12 тис гривень)", - йдеться в записці.

Реклама:

Уряд пропонує встановити єдиний розмір допомоги при народженні дитини незалежно від того, який він за черговістю у межах 41,28 тис гривень.

При цьому виплата допомоги здійснюватиметься одним траншем в сумі 10,32 тис гривень, тоді як решта грошей будуть виплачені протягом наступних 3 років рівними частинами по 860 гривень щомісяця.

На думку Кабміну, реалізація цих пропозицій дозволить відновити принцип соціальної справедливості при наданні допомоги при народженні дітей.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!