"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий глава "Нафтогазу" допускає проведення IPO ряду компаній НАКу

Середа, 26 березня 2014, 19:46

Новий голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає за необхідне в перспективі проведення IPO компаній, що входять до складу держхолдингу, в першу чергу, видобувних.

"Я буду активно пропонувати, і лобіювати ідею виведення окремих активів, найбільш ринкових, через механізми IPO. З одного боку це дозволить отримати гроші до бюджету, з іншого боку - це дозволить зробити і закріпити за компанією репутацію більш прозорої", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.

За словами Коболева, це можливо тільки за умови поліпшення фінансового стану підприємств держхолдингу і встановлення в Україні ринкового механізму ціноутворення в частині економічно обгрунтованих цін на газ.

"Потрібно показати динаміку зростання в майбутньому, динаміку в яку повірять, яка буде закріплена формально, яка буде логічною, і яку можна пояснити", - підкреслив глава НАКу.

Реклама:

Коболєв також зазначив, що в даний час держхолдинг не розглядає можливість випуску єврооблігацій.

"Єврооблігації ми були б, напевно, щасливі їх зараз випустити, але я не впевнений, що їх купуватимуть. Я б не купив. Поки", - додав глава компанії.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: