ГПУ позбавила компанію Ставицького дозволів на видобування нафти і газу

Середа, 26 березня 2014, 11:50

За порушення законодавства скасовано 42 рішення та анульовано 6 спеціальних дозволів щодо використання нафтогазоносних надр.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.      

Як зазначається , проведеною Генпрокуратурою перевіркою встановлено, що упродовж 2011-2012 років Державною службою геології та надр без проведення аукціонів прийнято рішення щодо надання товариству "Голден Деррік" 48 спеціальних дозволів на використання родовищ нафти та газу в Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Харківській областях.

Також встановлено, що 26 рішень прийнято за відсутності передбачених законом документів.

Реклама:

"Ще по 16 ділянках, які надано у користування цьому суб'єкту господарювання, упродовж двох років не сплачено до бюджету більше 5 мільйонів гривень за геологічну інформацію, яка необхідна для використання корисних копалин", йдеться у повідомленні.

Крім того анульовано 6 спеціальних дозволів на користування надрами, отриманих указаним товариством на підставі вищезгаданих рішень, у зв’язку з невиконанням передбачених ними особливих умов та рядом інших порушень вимог законодавства при використанні нафтогазових родовищ.

Як відомо, компанію "Голден Деррік", контролюється кіпрською фірмою Hartlog Limited, пов'язують з екс-міністрами Едуардом Ставицьким та Миколою Присяжнюком. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: