"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розкриті злочинні схеми "Нафтогазу" - Продан

Вівторок, 25 березня 2014, 15:29

Розкриті злочинні схеми, за якими працював "Нафтогаз України".

Про це на прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За його словами, в нафтогазовій галузі НАК "Нафтогаз України" працювало кілька злочинних схем. Зараз Міністерство енергетики та вугільної промисловості проводить внутрішній аудит і перекриває всі ці схеми.

"Схеми дуже прості. Наприклад, відпускався газ безпосередньо без оплати газотрейдерам так званої групи Курченко, просто відпускався газ фірмі "роги і копита"... Ми цю практику на сьогодні вже припинили. Ніякого відпуску газу газотрейдерам сьогодні немає. Тепер газ йде за тими договорами, які укладає "Нафтогаз" з підприємствами", - сказав він.

Реклама:

Він також додав, що розкрита схема зі скрапленим газом.

"Тіньові аукціони, на яких значно занижувалася ціна на скраплений газ - цей газ не йшов на потреби населення, менше третини тільки йшло на потреби населення. Звичайно, на аукціоні ця ціна була наприклад, по 2 тисячі гривень, тобто, там, де вони купували, за тисячу кубометрів, а потім це йшло на заправки по 10 тисяч", - зазначив він.

За словами Продана, таких схем було багато, зараз проходить аудит в дочірніх компаніях "Нафтогазу".

"Є також схеми, які закладені в загальну діяльність "Укргазвидобування". Цим питанням ми теж займаємося. Схеми будемо закривати", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: