Рада підтримала "прозорість" держзакупівель

Вівторок, 25 березня 2014, 13:23

Верховна рада підтримала законопроект щодо підсилення прозорості закупівель підприємств.

"За" прийняття законопроекту №2207 за основу і в цілому авторами якого виступила група депутатів (Кличко, Тягнибок, Яценюк, Чумак, Оробець, Головко), проголосувало 235 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроект розроблено з метою забезпечення відкритості і прозорості здійснення закупівель підприємствами визначеними в пункті 21 частини першої статті 1 Закону "Про здійснення держзакупівель" та підсилення контролю через вільний доступ до інформації щодо результатів закупівель.

"Оприлюднення підприємствами інформації про закупівлі, які здійснюється також за рахунок власних коштів, покращить конкурентне середовище, забезпечить раціональне та ефективне використання коштів, та призведе до запобігання корупційним діям та зловживанням в цій сфері", -йдеться у документі.

Реклама:

Як відомо, за словами Яценюка, всі закупівлі повинні бути в Інтернеті, всі компанії - прозорі, всі тендери повинні відбуватися виключно за попереднім інформуванням, у всіх повинно бути право взяти участь у цьому тендері.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!