"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лідери "G-7" підтримують програму реформ Кабміну Яценюка

Вівторок, 25 березня 2014, 09:37

Лідери країн "Великої сімки, а також президент Ради ЄС Герман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу підтримують програму реформ Кабінету міністрів.

Про це йдеться в декларації лідерів "Великої сімки" за підсумками засідання в Гаазі (Нідерланди), опублікованій на сайті Білого дому, пишуть "Українські новини".

"Ми підтримуємо народ України, який прагне відновити єдність, демократію, політичну стабільність і економічне процвітання своєї країни. Ми високо оцінюємо амбітну програму реформ українського уряду і підтримаємо її реалізацію", - йдеться в декларації.

При цьому наголошується, що підтримка G-7 здійснюватиметься відповідно з прагненням України почати нову главу в історії країни, а саме проведення конституційної реформи на широкій основі, вільних і справедливих виборів президента в травні, заохочення прав людини та дотримання прав національних меншин.

Реклама:

Крім того підкреслюється, що Міжнародний валютний фонд відіграє головну роль у наданні підтримки для проведення реформ в Україні для зменшення вразливості економіки України і кращої інтеграції країни в якості ринкової економіки в багатосторонню світову систему.

"Ми рішуче підтримуємо роботу МВФ з українською владою і настійно закликаємо їх досягти швидкого завершення переговорів. Підтримка МВФ буде мати вирішальне значення в отриманні додаткової допомоги від Світового банку, інших міжнародних фінансових інститутів, Європейського союзу, і двосторонніх ресурсів", - йдеться в декларації.

Крім того у деклараціїї сказано, що G-7 залишаються в єдності для забезпечення надійної фінансової підтримки Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!