"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch погіршило рейтинги 15 банків Росії

Понеділок, 24 березня 2014, 19:53

Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз по довгострокових рейтингах дефолту емітента 15 російських банків, серед яких - найбільший банк країни Cбєрбанк і найбільший приватний банк Альфа-банк, -до негативного зі стабільного.

Про це йдеться в повідомленні агентства, пише "Прайм" .

"Рейтинговий результат слідує за погіршенням прогнозу по довгостроковому рейтингу дефолту емітента РФ "ВВВ" до негативного зі стабільного 21 березня", - наголошується в прес-релізі.

Коментуючи своє рішення, агентство відзначає, що погіршення прогнозу по рейтингах держкорпорації "Зовнішекономбанк", Россельхозбанка, Газпромбанку і "Росагролізінга" відображає можливе послаблення спроможності держави надавати підтримку в разі потреби.

Реклама:

Що стосується Сбєрбанку та "Національного клірингового центру" , то в їхньому випадку додається ризик зниження рейтингів фінансової стійкості через погіршення операційного середовища в Росії.

Прогнози по рейтингах "дочок" низки найбільших міжнародних банківських груп серед яких Райффайзенбанк, Сітібанк, Нордеа банк , Росбанк і інші організації, погіршені у зв'язку з можливим пониженням стелі по рейтингах РФ, що знаходиться на рівні "ВВВ +".

"Підтвердження рейтингів банків за національною шкалою означає  що кредитоспроможність організацій в порівнянні з конкурентами в РФ істотно не змінилася в результаті погіршення прогнозу по суверенному рейтингу" , - відзначає Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: