Мінфін готує випуск "військових облігацій"

П'ятниця, 21 березня 2014, 14:06

Міністерство фінансів готує внутрішній випуск цільових облігацій, кошти від розміщення яких буде спрямовано на підвищення боєздатності української армії.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак в інтерв'ю "Громадському радіо".

"Ми готуємо наразі випуск "військових облігацій". Ми дуже хочемо, щоб наше активне населення, а воно і справді активне, підключилося до збору коштів на підвищення боєздатності нашого війська", - сказав він.

Міністр не уточнив інших деталей передбачуваного випуску.

Реклама:

Як повідомлялося, в умовах агресії Росії Верховна рада за пропозицією уряду вже переспрямувала 6,88 млрд гривень бюджетних видатків 2014 року на потреби оборони.

Окрім того, громадяни країни в рамках акції "Підтримай Українську армію" добровільно перерахували понад 25 млн гривень і трохи менше - у валюті, при цьому в деякі дні платежі сягали 6 млн гривень на добу.

Держбюджет-2014 передбачає збільшення запозичень до загального фонду порівняно з попереднім роком на 0,2% - до 157,31 млрд гривень, зокрема внутрішніх - на 2,1%, до 111,32 млрд гривень.

Держзапозичення з початку поточного року по 17 березня становили 24,05 млрд гривень, і всі вони були здійснені на внутрішньому ринку.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!