"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Россільгоспнагляд погрожує Україні зупинкою експорту тваринництва в МС через вихід з СНД

Четвер, 20 березня 2014, 19:28

Можливий вихід України з СНД зупинить експорт української продукції тваринництва до країн Співдружності, насамперед у країни Митного союзу.

Про це заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передає "Інтерфакс".

"Вихід України з СНД автоматично означає зупинку торгівлі продукцією тваринництва між нашими країнами, так як необхідно буде затверджувати нові ветеринарні сертифікати", - заявив Данкверт.

За його словами, в даний час Україна, як член СНД, поставляє продукцію за спрощеними документам, а не за міжнародними ветсертіфікатами, які діють з іншими країнами.

Реклама:

"Вони передбачають пільговий порядок, який був затверджений ще під час створення СНД", - зазначив він.

"Вихід з СНД тягне за собою необхідність затвердження ветсертіфікатов міжнародного зразка по кожному виду продукції. Причому затверджувати їх доведеться з усіма країнами - членами Митного союзу", - заявив Данкверт.

При цьому глава Россільгоспнагляду повідомив, що в 2013 році Україна поставила до Росії продукції, підконтрольної ветслужбі, на 496,4 млн доларів із загального експорту в 1,8 млрд доларів. Поставки з Росії сільгосппродукції в Україну становили 680 млн доларів, на продукцію тваринного походження довелося близько 30 млн доларів.

"Тому перед тим, як приймати рішення, необхідно думати про його наслідки, ми про це попереджаємо заздалегідь, з тим щоб потім не звинувачували Росію. Продовження торгівлі буде можливо тільки при затвердженні ветеринарних сертифікатів", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!