Москва згадала про невиплачену частку України у зовнішньому боргу СРСР

Понеділок, 17 березня 2014, 20:03

У Москві готові до переговорів з Києвом щодо питань боргів СРСР, якщо Україна компенсує Росії 20 мільярдів доларів.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, "ще в ноті МЗС Росії МЗС України від 31 березня 2005 року було зазначено, що за Угодою між РФ та Україною про врегулювання питань правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу і активів колишнього СРСР від 9 грудня 1994 року Україна взяла на себе зобов'язання передати, а РФ взяти на себе зобов'язання з виплати частки України у зовнішньому державному боргу колишнього СРСР станом на 1 грудня 1994 року".

"На той момент ця частка становила 6,8 млрд доларів. Тепер вона наближається до 20 млрд доларів ", - йдеться в коментарі.

Реклама:

"У цьому зв'язку, у випадку, якщо Українська сторона повертається до проблеми "нульового варіанту", то Російська сторона залишає за собою право наполягати на негайній компенсації Україною РФ цих 20 млрд доларів боргу колишнього СРСР. Після чого ми були б готові розглянути питання про можливість проведення переговорів з Україною щодо інших аспектів "нульового варіанту", - заявили в МЗС РФ.

Як повідомлялося, напередодні прем'єр України Арсеній Яценюк доручив міністерству закордонних справ підготувати правову позицію щодо захисту національних інтересів країни при розподілі коштів і майна колишнього СРСР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: