Естонія готова допомогти уряду прискорити економічні реформи

П'ятниця, 14 березня 2014, 20:03

Міністр економіки та комунікацій Естонської Республіки Юхан Партс підтвердив повну готовність працювати з новим урядом України.

Про це він повідомив під час зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

"Я уповноважений підтвердити повну готовність працювати з новим урядом. Утім, хочу підкреслити: якщо бажаєте бути справді результативними, слід налагодити систематичний підхід до вирішення болючих питань. Ми готові діяти, але нам треба бачити проблематику й чітко розуміти, на чому зосереджуєте увагу передусім", - сказав Партс.

Він також зазначив, що у них є багато напрацювань, якими вони готові поділитися з Україною. Це дасть змогу прискорити процеси реформування в нашій країні.

Реклама:

"Естонська сторона вітає прагнення українського уряду зробити свою діяльність максимально ефективною та прозорою, естонські експерти готові надати консультативну допомогу і в цьому питанні", - заявив Партс.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України своєю чергою наголосив, що завданнями Мінекономрозвитку на найближчу перспективу є: забезпечення прозорості державних закупівель у країні, входження України до першої десятки країн за рейтингом МВФ "Doing business", розвиток людського капіталу.

Стосовно активізації роботи з бізнес-колами й інвесторами, Шеремета звернув увагу, що хоч би як не парадоксально звучало, але найбільші проблеми існують не з європейськими інвесторами, а з українськими.

"Головним завданням буде легалізація вітчизняного підприємництва, для цього владі необхідно рухатися назустріч бізнесу: створити сприятливі умови для його розвитку, подолати бюрократичні перешкоди,  відновити довіру до судової системи і багато чого іншого, щоб бізнес почав грати за зрозумілими прозорими й однаковими для усіх гравців правилами", - підкреслив Шеремета. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: