"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОЕСР відмовилася від Росії на користь України

Четвер, 13 березня 2014, 14:48

За підсумками засідання керуючої Ради Організації економічного співробітництва та розвитку, що пройшло 12 березня, організація призупинила процес вступу РФ.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ОЕСР, пишуть "Весті.Економіка".

"На прохання членів організації генеральний секретар поінформував Російську Федерацію", - підкреслюється в заяві.

Країни-члени ОЕСР також вирішили, що ОЕСР повинна відгукнутися на прохання України для подальшого зміцнення нинішньої співпраці, а також поділитися досвідом з новим керівництвом у Києві, щоб воно успішно вирішило стоять перед ним проблеми.

Реклама:

Раніше британський журнал The Economist заявив, що Росію не слід приймати до ОЕСР, до тих пір поки російський уряд буде проводити політику, що суперечить інтересам західних країн.

У травні 2007 року стартували переговори щодо вступу Росії до ОЕСР. У серпні 2012 року Росія вступила до СОТ і почала переговори про інтеграцію в ОЕСР.

У початку 2013 року заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Денисов зазначив, що переговори щодо входження в ОЕСР мають завершитися в 2013-2014 роках.

У січні поточного року, генсек ОЕСР Хосе Анхель Гурріа попередив, що при виконанні всіх необхідних умов Росія вступить вже в 2015 року.

Як і Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (ФАТФ), ОЕСР складає списки держав, провідних недобросовісну податкову конкуренцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!