"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Курченка заборгував вкладникам 2,7 мільярда

Четвер, 13 березня 2014, 11:07

Станом на 01 лютого 2014 року обсяг коштів, що підлягав виплаті більш ніж 275 тис. вкладникам в межах гарантованого розміру відшкодування, складав 2,7 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Згідно із повідомленням, постановою правління НБУ №107 від 28 лютого 2014 року АТ "Брокбізнесбанк" було віднесено до категорії неплатоспроможних.

У зв’язку з цим Фондом гарантування вкладів фізосіб було запроваджено тимчасову адміністрацію.

Реклама:

"Фонд підкреслює, що вищенаведена інформація про вклади буде уточнена в процесі роботи уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію зазначеного банку", - йдеться у повідомленні.

В цілому тимчасова адміністрація в банку введена на період з 03 березня по 02 червня 2014 року включно.

Протягом дії тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного АТ "Брокбізнесбанку" можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Виплати за зазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Нацбанком про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, Фондом оголошено про пошук для АТ "Брокбізнесбанку" потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення банку з ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: